Korhelyleves a magam módján
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 50 dkg savanyúkáposzta
- 2 fej hagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 15 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg sonka
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 5 evőkanál olaj
Elkészítés
A káposztát hideg vízbe áztatjuk, hogy ne legyen túl savanyú a leves. Olajat forrósítunk, majd az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, majd pár másodperces keverés után egy kis vizet öntünk rá, hogy a pirospaprika meg ne égjen. Beletesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (ha savanyúbban szereti valaki, ne vízzel, hanem a káposztalével öntse fel). Belerakjuk a babérlevelet, 2 gerezd fokhagymát, a karikára vágott kolbászt és a kockára vágott sonkát. Mikor megfőtt a káposzta, behabarjuk (a tejfölt és a lisztet kevés vízzel összekeverjük, majd ebbe egy kis leveslét téve szűrön keresztül belekeverjük).
Megjegyzés
Lehet habarás helyett rántással is csinálni, esetleg aki fogyózik, az ne rakjon bele kolbászt és lisztet, így is finom lesz. Jó étvágyat.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.